1

Job

1

Internship

2

Closed vacancies

about-us-glance
Jobs / Vacancies / Internships

Menu

slide 1
slide 1
slide 1
slide 1
slide 1
slide 1
slide 1
slide 1
slide 1
slide 1
slide 1
slide 1
slide 1
slide 1
slide 1
Next

About

Every step of our production process is designed to deliver maximum production and flexibility. We do this together with our team. We look for the most talented people and give them the tools and training to realize nice products and ideas.

A career at Menzing gives you the opportunity to work on interesting projects with very motivated colleagues. We know that our future success depends on the talents we adopt today. We also support creativity and innovation. If this interests you, we invite you to send your resume to Martijn Geerdink (m.geerdink@menzing.nl).

All open vacancies / internships in document form: click here.

Plaatsingsdatum: 2023-05

Strategisch Inkoper

Daadkrachtig met technische affiniteit

Haaksbergen, fulltime (38 uur)

Als Strategisch Inkoper bij Menzing in Haaksbergen adviseer je het management over strategische keuzes. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van een inkoopstrategie die aansluit bij de organisatiedoelstellingen en bedrijfsstrategie. Je bepaalt KPI’s, beheert het inkoopbudget en professionaliseert en optimaliseert het inkoopproces.

Menzing ontwerpt, ontwikkelt en levert seriematig geproduceerde machines. In de rol van Strategisch Inkoper ga je de bestaande inkoopstrategie verder uitbouwen, ontwikkelen en optimaliseren. Met een kritische blik analyseer je de prestaties van bestaande leveranciers en waar nodig stuur je bij door op zoek te gaan naar nieuwe leveranciers. Goede onderhandelingsvaardigheden zijn hierbij essentieel om de beste inkoopprijzen en contractvoorwaarden met leveranciers af te stemmen.

Als Strategisch Inkoper ben je proactief en houd je de marktontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Je beschikt over een goed anticiperend vermogen en bent in staat om kostenbesparingen te identificeren. Door je strategische visie en professionele onderhandelingsvaardigheden draag je bij aan een efficiënt en effectief inkoopproces.

Verantwoordelijkheden

 • Adviseren van het management over strategische keuzes met betrekking tot het inkoopproces
 • Opstellen en door ontwikkelen van de inkoopstrategie
 • Selecteren, ontwikkelen en beoordelen van leveranciers en uitvoeren van leveranciersaudits
 • Onderhandelen over leveringscondities en borgen van afspraken met leveranciers
 • Opstellen van en verantwoordelijk voor KPI’s op inkoopgebied
 • Optimaliseren en verbeteren van het inkoopproces
 • Rapporterend aan de Algemeen Directeur

Deze functie is uitermate geschikt voor een technisch onderlegde Strategisch Inkoper die toe is aan de volgende stap in zijn of haar carrière. Je hebt uitstekende onderhandelingsvaardigheden om succesvol te kunnen onderhandelen met leveranciers en de beste inkoopovereenkomsten te kunnen sluiten.

Wij vragen

 • Afgeronde HBO opleiding in de richting van inkoop, supply chain management of vergelijkbaar
 • Relevante werkervaring als inkoper in een strategische functie
 • Sterke affiniteit met techniek
 • Ervaring met het opzetten en ontwikkelen van inkoopstrategieën
 • Uitstekende onderhandelingsvaardigheden en communicatieve vaardigheden
 • Aanvullende opleidingen als NEVI I of NEVI II zijn een pré
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Bedrijfsomschrijving

Al 25 jaar lang is Menzing MEM een internationaal toonaangevende ontwerper, ontwikkelaar en leverancier van seriematige modules, machines en apparatuur. Opgericht in 1956 als Menzing Machinery, zijn ze een onafhankelijk bedrijf met 3 Europese dochterondernemingen.

Menzing wil haar klanten voorzien van een slimmere, goedkopere en kwalitatief betere manier van het ontwikkelen, het produceren en het onderhouden van in serie geproduceerde machines. Hiervoor fungeert Menzing als de ontwerper en integrator van de verschillende geschikte technieken en componenten samengebracht in één product. Daarnaast gaat Menzing in het denken voorbij aan de bestaande grenzen: alle technieken die zich hebben bewezen worden ingezet en ook iedere leverancier die kwaliteit combineert met leverbetrouwbaarheid, kan een deel van de supply chain worden. De verkoop, engineering, R&D en productontwikkeling vinden plaats in Haaksbergen. In Tsjechië zijn twee productielocaties waar de producten seriematig geproduceerd worden.

Geïnteresseerd?

Siebert & Wassink is door Menzing gevraagd om de werving- en selectieprocedure voor de Strategisch Inkoper te verzorgen.

Reageren op deze functie kan uiterlijk tot 19 mei 2023. De eerste gesprekken worden gevoerd door Tom Lubbers bij Siebert & Wassink in week 21. De vervolggesprekken met Menzing zijn gepland in week 22 en 23.

Wij streven ernaar om de procedure in juni af te ronden.

Solliciteer hier middels een motivatie en een CV. Neem voor meer informatie contact op met Tom Lubbers van Siebert & Wassink.

Plaatsingsdatum: 2023-01

Stagiair Engineering HBO

Continu beschikbaar

Jij zoekt een uitdagende stage? Jij bent technisch aangelegd? Je volgt een opleiding in de richting van Werktuigbouwkunde of Mechatronica? Dan zoeken wij jou!

Organisatie

Modulen & Engineering Menzing is systeemleverancier op het gebied van mechanische systemen. Met vestigingen in Nederland en Tsjechië leveren wij compleet geassembleerde en geteste systemen aan toonaangevende bedrijven in Europa. Van engineering tot aftersales.

Wij zijn op zoek naar een stagiair of afstudeerder op HBO-niveau die de opleiding werktuigbouwkunde of Mechatronica volgt. Je krijgt professionele begeleiding van een ervaren engineer.

Functie

Binnen ons bedrijf hebben we diverse projecten welke we willen gaan starten. Kom langs voor een kop koffie om de mogelijkheden te bespreken zodat we een project kiezen die het beste bij jou past.

Je werkt op het hoofdkantoor in Haaksbergen. Je moet goed kunnen samenwerken en ideeën goed tot uitvoering kunnen brengen.

Eisen

We verwachten van je dat je een technische opleiding volgt op HBO-niveau in de richting WTB of Mechatronica. Je hebt een praktische en technisch inhoudelijke instelling, een proactieve werkhouding, verantwoordelijkheidsgevoel, bent communicatief vaardig en leergierig, kunt goed samenwerken en bent resultaat- en klantgericht. Enige affiniteit met softwarepakketten als Solid Works of Creo Elements is een pre.

Aanbod

Je krijgt de kans om ervaring op te doen bij een uitdagende, dynamische en innovatieve werkomgeving met een open cultuur en volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en eigen inbreng.

Interesse

Voel jij je aangesproken? Stuur een e-mail met CV naar m.geerdink@menzing.nl of neem voor meer informatie over deze vacature contact op met Martijn Geerdink via telefoonnummer +31 53 303 1200. 

Plaatsingsdatum: 2022-05

R&D Manager (closed)

Plaatsingsdatum: 2022-03

Sales & Product Manager Sieger (closed)

This site is registered on wpml.org as a development site.